Известие

Collapse
No announcement yet.

показания на борд компютър - алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    Ееее, стига де - ясно е написано TRIP и какво показва, както и другото. Хайде прочетете, макар и да е на английски. След 03'01 вече ги има тези неща - control module. Вижте и схемите в E-Learn съответните години
    Във всяка втора тема чета за прословутия бордови компютър. Как той управлявал аларми, габарити, follow me home и какво ли още не.
    Стоя зад това, което съм написал, а то е:
    board computer, trip computer и infocenter display служат за едно и също а именно бордови копютър.
    А body computer или Body control module е съвсем друго.

Ако в някакъв момент в 147цата са направили промени и в двете устройства, нищо против, но това не променя факта че служат за различни неща.

Поста си го бях започнал преди да прочета копираното от elearn. Успях да отворя elearna и да го разбера, макар и на английски.

Мъри, ей сега разглеждах E-Learn по този повод

Това прави Трип компа:
    Instantaneous consumption [km/l]
    Average consumption [km/l]
    Range [km]
    Average speed [km/h]
    Distance travelled [Km]
    Journey time [hh:mm]
    Average consumpterion B [Km/l]
    Average speed B [Km/h]
    Distance travelled B [Km]
    Journey time B [hh:mm]

А това прави Боди компа до 03'01:

side lights, lights failure (check) See E2010 SIDE LIGHTS / NO. PLATE LIGHTS
    main beam headlamps See E2012 MAIN BEAM HEADLAMPS
    turn signals See E2020 DIRECTION INDICATORS / HAZARD WARNING LIGHTS
    doors open See E2510 COURTESY LIGHTS
    recharging See E5010 STARTING AND RECHARING
    EOBD - injection system failure See E5030 PETROL ENGINE ELECTRONIC MANAGEMENT
    minimum oil pressure; See E5030 PETROL ENGINE ELECTRONIC MANAGEMENT
    engine overheating See E5030 PETROL ENGINE ELECTRONIC MANAGEMENT
    Cruise Control See E5060 CRUISE CONTROL
    CODE failure See E7010 CODE
    ABS - EBD failure See E7020 ABS
    ASR on/failure See E7021 ASR / TCS
    VDC on/failure See E7022 VDC
    Air Bag failure See E7030 AIRBAG
    passenger Air Bag disabled See E7030 AIRBAG
    selected gears display See E7051 ROBOTIZED GEARBOX
    gearbox failure See E7051 ROBOTIZED GEARBOX
    Само че там вторият абзац се отнася за Instrument panel.
    Явно Instrument panel и Body Computer е едно и също?
    Алфа Ромео 156 Sportwagon 1.8 TS '02

Comment

Цецоооо стига с тоя Елърн бе бате,не всичко на тоя свят е Елърн/както го наричаш аргументи/.Бордови компютър е наименование,което е станало нарицателно за доста неща.Така наречения БСИ,или боди компютър/включително КАН шина/имат всички,повтарям всички 147,старите както ти ги наричаш,не са толкова стари,просто това са колите с 1.6 ЕКО мотор,те са с малки дисплей,просто защото са били най-евтините,и затова са с малък дисплей и малък като възможности ТРИП комп/както го наричаш ти/.БСИ е главния бордови компютър,който управлява всичко по тази кола,включително в него комуникират всички централи по колата
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Цецоооо стига с тоя Елърн бе бате,не всичко на тоя свят е Елърн/както го наричаш аргументи/.Бордови компютър е наименование,което е станало нарицателно за доста неща.Така наречения БСИ,или боди компютър/включително КАН шина/имат всички,повтарям всички 147,старите както ти ги наричаш,не са толкова стари,просто това са колите с 1.6 ЕКО мотор,те са с малки дисплей,просто защото са били най-евтините,и затова са с малък дисплей и малък като възможности ТРИП комп/както го наричаш ти/.БСИ е главния бордови компютър,който управлява всичко по тази кола,включително в него комуникират всички централи по колата
        Mъри, това е официалната програма за Алфа на Алфа Ромео. Вярмам на този, който я е произвел. И са написали Trip и какво прави този trip. После доразвиват историята и го правят борд комп. А CAN шината я има още от началото, щото Trip-а взима инфо по нея от другите модули и те самите комуникират помежду си по нея. И май започваме един спор, дето беше като за алармата в близкото минало

---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:44 ----------

Първоначално публикувано от Romko Покажи съобщение
        Във всяка втора тема чета за прословутия бордови компютър. Как той управлявал аларми, габарити, follow me home и какво ли още не.
        Стоя зад това, което съм написал, а то е:
        board computer, trip computer и infocenter display служат за едно и също а именно бордови копютър.
        А body computer или Body control module е съвсем друго.

Ако в някакъв момент в 147цата са направили промени и в двете устройства, нищо против, но това не променя факта че служат за различни неща.

Поста си го бях започнал преди да прочета копираното от elearn. Успях да отворя elearna и да го разбера, макар и на английски.

Само че там вторият абзац се отнася за Instrument panel.
        Явно Instrument panel и Body Computer е едно и също?
        Не, не са едно и също. Както е при 156, само където при 147 след 03'01 става истински боди компютър, докато при 156 си остава само Инфо Център Дисплей нямащ нищо общо с боди компютър. Инструмент панелът съм написал за какво служи по-горе, моля четете внимателно
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Не, не са едно и също. Както е при 156, само където при 147 след 03'01 става истински боди компютър, докато при 156 си остава само Инфо Център Дисплей нямащ нищо общо с боди компютър. Инструмент панелът съм написал за какво служи по-горе, моля четете внимателно
          Факт, написано е какво прави Instrment Panel-ът в този пост. Само на изкопираното е сложено грешно заглавие:

А това прави Боди компа до 03'01:

side lights, lights failure (check) See E2010 SIDE LIGHTS / NO. PLATE LIGHTS
          main beam headlamps See E2012 MAIN BEAM HEADLAMPS
          turn signals See E2020 DIRECTION INDICATORS / HAZARD WARNING LIGHTS
          doors open See E2510 COURTESY LIGHTS
          recharging See E5010 STARTING AND RECHARING
          EOBD - injection system failure See E5030 PETROL ENGINE ELECTRONIC MANAGEMENT
          ...
          Алфа Ромео 156 Sportwagon 1.8 TS '02

Comment

Mъри, това е официалната програма за Алфа на Алфа Ромео. Вярмам на този, който я е произвел. И са написали Trip и какво прави този trip. После доразвиват историята и го правят борд комп. А CAN шината я има още от началото, щото Trip-а взима инфо по нея от другите модули и те самите комуникират помежду си по нея. И май започваме един спор, дето беше като за алармата в близкото минало

---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:44 ----------

Аз няма да споря повече,иначе алармата ти я изрових,може да ти я снимам,да видиш че е външна,и после да ти я подаря,ако искаш да си блъскаш главата с нея

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз няма да споря повече,иначе алармата ти я изрових,може да ти я снимам,да видиш че е външна,и после да ти я подаря,ако искаш да си блъскаш главата с нея
              Бобо е пич в сравнение с теб.
              него поне мога да го убедя като му покажа факти. А ти - непоправим
              Тая тема откъде започна а докъде стигна
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Бобо е пич в сравнение с теб.
                него поне мога да го убедя като му покажа факти. А ти - непоправим
                Тая тема откъде започна а докъде стигна
                А защо трябва да ме убеждаваш в нещо бе Цецо,аз това коети си знам,си го знам,когато науча нещо ново съм балгодарен,но обикновенно споровете с теб са безмислени,задълбани,без карен верен отговор.Затова и се отдръпнах вече от тази тема,каквото имаше да казвам на колегата/колежката го казах.

П.С.Стига с тези лоши чувства

Comment

Аларма -
                  Легенда -> М1-боди компютър
                  Attached Files
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Здравейте! Да попитам, на лоста за чистачките нямам бутон SET но в менюто си имам TRIP B ON/OFF та мога ли някък да пусна на дисплея трипа ? Разход километри и т.н. ? Колата е 1,6 105к.с 2002г.
                    147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Първоначално публикувано от Mordread Покажи съобщение
                      Аз за да не отварям нова тема ще си задам въпросите тук, надявам се не е проблем.
                      С Алфа 147 съм, 1,9 JTD 140 hp, 2003.
                      1. Средния разход на гориво, който го дава компа за трип А, дали е за цялото пътуване или примерно последните 100-200 км, защото няколко човека ми казаха, че е възможно да е така?
                      2. Имам следния проблем с предните прозорци - когато ги отварям се смъкват до долу без проблем, както си трябва. Когато ги затварям, максимума който се затваря наведнъж е сигурно 1-2 см, т.е. трябва да натисна копчето около 20 пъти за да се затвори прозореца отгоре до долу. И това е само на предните прозорци, задните от същия панел (на шофьорската врата) се отварят и затварят без проблеми. Някой има ли идея откъде може да идва проблема и как може да се оправи?
                      3. Видимо доста хора нощем имат проблеми с късите ми светлини (предимно тирове и други високи автомобили). Фабрични са и не съм правил никакви промени. Опитах се да ги регулирам нагоре надолу от копчето до това за зануляване на километража, но видимо нямаше ефект (пак продължиха да ми се дразнят). Някой имал ли го е този проблем и от какво може да е и как съответно да се реши?

Благодаря предварително,
                      Поздрави
                      Иван
                      за прозорците пробвай първо със почистващ спрей за контакт!
                      а за фаровете някой като е сменял крушки не е поставил цокъла на крушката да легне правилно! тегаво е но резултата сам ще видиш!
                      sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                      X